Ook zo’n zin in Zeeland? Lees dan snel onze 6 tips!

Geschreven op 28 oktober, 2020
Door

De Z is van zalig, zilt en Zeeland. Heb jij ook zo’n zin in Zeeland? Lees hier dan onze 6 leukste tips voor het ontdekken van de bruisende stadjes, de must-do’s en must-sees van vakantieregio Zeeland!

Even slikken en dóór!

De ‘slibben, schorren, slikken-fietsroute’ voert langs Tholen en Sint Philipsland, ten oosten van Schouwen-Duiveland, niet ver van de plaatsen Ouwerkerk en Bruinisse, waar het land nog altijd in beweging is. Stukken land spoelen hier nog steeds weg en aan de andere kant komt er langzaamaan weer land bij. Fiets langs Zeeuwse kreken, slibben en slikken en spot de vele trekvogels die hier graag leven. Start- en eindpunt is in Tholen.

Vlissingen

Bezoek de maritieme stad Vlissingen op het eiland Walcheren. Flaneer hier op de langste zeeboulevard van Nederland en hoor de klanken van het windorgel. Leer de maritieme geschiedenis van Vlissingen kennen in het MuZEEum dat gevestigd is in het Lampsinhuis, of zoek het kraaiennest van het Arsenaal op voor een panoramisch uitzicht over zee. Verder is Vlissingen vooral een erg levendige stad met talrijke winkels.

De kust van Zeeland - Voordeeluitjes.nl - Vakantieblog De Zeeboulevard van Vlissingen - Voordeeluitjes.nl - Vakantieblog

Goes

Maak een trip naar het historische stadje Goes, op het schiereiland Zuid-Beveland. Goes heeft een oude stoomtrein in gebruik, waarmee je een tochtje door de natuur van dit eiland kunt maken. Maar ook in de binnenstad van Goes is veel te zien en te beleven. Loop er bijvoorbeeld door het wandelgebied van het stadspark, bewonder de haven van Goes en struin door de gezellige stadskern met zijn historische gebouwen en oude stadsmuren.

Veere

Veere en het Veerse Meer zijn vooral het walhalla voor waterminnend Nederland; vele jachten liggen hier aangemeerd en talrijke watersporten kunnen worden beoefend. De oude straatjes waar je heerlijk doorheen kunt slenteren, herinneren nog aan de glorietijd van dit stadje. Je vindt er veel authentieke winkels, kledingzaken en souvenirshops. In Veere kun je bijna dagelijks genieten van evenementen en ander vertier. Te bezichtigen zijn de Schotse huizen en de Campveerse toren, te eten zijn er de overheerlijke streekgerechten en de zilte zaligheden uit de zee.

Deltawerken

Zeg je Zeeland, zeg je Deltawerken! Ze waren het antwoord op de enorme watersnoodramp die Zeeland in 1953 teisterde. De zeearmen werden afgesloten en daarmee werd de kustlijn korter en de kans op nog zo’n ramp kleiner. In Deltapark Neeltje Jans in Vrouwenpolder wandel je onder andere door het binnenste van de imposante Stormvloedkering door en kun je genieten van waterspektakel en een orkaanmachine. In het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk kun je oude beelden bekijken van de verwoestende overstroming van meer dan een halve eeuw geleden.

Zeeuwse stranden

Zeeland heeft prachtige zandstranden en mooie duinen, maar de stranden van Zeeuws-Vlaanderen zijn misschien wel de allermooiste. Dit eiland is vier gezellige badplaatsen rijk: Breskens, Cadzand, Groede en Nieuwvliet. Langs de branding van deze kustpareltjes vind je een keur aan schelpen, oesters met prachtige tekeningen, kleine zeediertjes en de meeste haaientanden. Het zicht op de imposante zeeschepen die er voorbij varen, maakt bovendien dat hier een stranddagje nooit saai is.

Enthousiast geworden? Bekijk ons aanbod van goedkope hotels in Zeeland en wie weet viert u nog last minute een leuke vakantie in deze prachtige provincie!
  • Naam
  • Email